Sivusto käyttää evästeitä varmistaaksemme että sivusto toimii moitteettomasti ja kerätäksemme statistiikkaa jotta voimme parantaa sivuston käytettävyyttä. Käyttämällä tätä sivustoa hyväksyt ehdot ja evästeiden käytön sivustolla vierailusi aikana.


Help information

Katso opastusvideo 

 

 

Yleistä

Kaikki tältä sivustolta löydettävissä oleva tieto on kerätty huolellisuudella. Silti, koska dataa on niin paljon, virheitä sattuu. Mikäli huomaat virheitä tai puutteita, otathan yhteyttä meihin.

Myös mikäli sivuilta puuttuu jokin työkalu tai toiminto jota toivoisit, olethan yhteydessä.

Rekisteröityminen

Lisätäksesi tai muokataksesi koirien tietoja sinun tulee rekisteröityä tietokannan käyttäjäksi. Rekisteröityessäsi kasvattajaksi tai omistajaksi, voit linkittää kotisivusi sivuillemme. Rekisteröityessäsi saat meiltä pyynnön vahvistaa sähköpostiosoitteesi, jotta voimme olla sinuun yhteydessä jos meillä on kysyttävää lisäämistäsi tiedoista. 
Henkilökohtaiset tietosi säilytetään tarkoin suojattuna eikä niitä käytetä kaupallisiin tai muihin vääriin tarkoituksiin.

Etsi koiria

Tällä sivustolla voit etsiä koirien sukutauluja ja terveystietoja. Käyttämällä "nopeaa hakua" voit esimerkiksi hakea koiraa sen nimen osalla. Lisäämällä kolme nimen ensimmäsitä kirjainta, näytetään kaikki siihen sopivat tulokset automaattisesti. 
Voit myös hakea koiria muilla perusteilla, kuten rekisterinumeron tai syntymäpäivän mukaan. Voit valita tulosten lajittelun joko nimen tai syntymäajan mukaisesti. 
Tarkennetulla haulla voit etsiä koiria yksityiskohtaisemmilla hakukriteereillä. Mikäli olet kirjautunut sisään sivustolle, sinulla on pääsy useampiin hakutoimintoihin esim. terveystulosten perusteella. 

Sukutaulut ja jälkeläiset

Sen jälkeen, kun olet löytänyt etsimäsi koiran Etsi koira-sivun avulla, pääset selaamaan sen sukutaulua ja tietoja.  Lyhyt kuvaus terveystiedoista löytyy "informaatio"-sivulta. 
Mikäli sukutaulussa on värillisiä laatikoita, se osoittaa että kyseinen koira esiintyy sukutaulussa useamman kerran. 


Seuraavia asetuksia voi muuttaa:
- Sukupolvimäärä: kuinka monta sukupolvea sukutaulussa näytetään
- Yksityiskohdat: näyttää yksityiskohtaisemmat tiedot sukutaulun koirista
- Pystysuuntainen sukutaulu: näyttää sukutaulun koirien suorat jälkeläiset
- Kuvalliset sukupolvet: kuinka monta sukupolvea näytetään kuvien kera
- PDF-symboli: voit tallenta atai tulostaa sukutaulun PDF-tiedostona.

Tanskalaisten yksityisyyssuojalakien mukaisesti, kaikki informaatio omistajista ja kasvattajista näytetään vain mikäli he ovat itse antaneet siihen kirjallisen luvan.

Muuta ja lisää tietoa

Sisäänkirjautuneena voit muuttaa ja lisätä tietoa koiralle klikkaamalla kynän kuvaa koiran nimen perässä. Kaikki uudet lisäykset tarkistetaan jonkun ylläpitäjämme toimesta ennen tietokantaan lisäämistä.

Koeparitus

Tällä sivulla voit tehdä virtuaalisukutauluja suunnittelemillesi yhdistelmille valitsemalla vanhemmat tietokannan koirista. Analyyseissä näkyvät sukusiitoskerroin sekä eriteltynä valittujen vanhempien yhteiset esivanhemmat. Käyttääksesi tätä toimintoa sinun tulee olla kirjautunut sisään.

Lisää koira

Voit lisätä koiria tähän tietokantaan. Ensin sinun täytyy rekisteröityä ja kirjautua sisään. Kaikki uudet lisäykset tarkistetaan jonkun ylläpitäjämme toimesta ennen tietokantaan lisäämistä.

Rekisteröityminen

Voit rekisteröidä käyttäjätilin ilmaiseksi lisätäksesi koiria tai niille tietoja. Jos rekisteröit kasvattaja/omistaja-käyttäjätilin, voit lisätä sivustollemme linkin kotisivuillesi. Rekisteröityessäsi saat sähköpostiisi pyynnön vahvistaa sähköpostiosoitteesi, jotta voimme tarvittaessa olla sinuun yhteydessä. 
Henkilökohtaiset tietosi säilytetään tarkoin suojattuna eikä niitä käytetä kaupallisiin tai muihin vääriin tarkoituksiin.

Sivuston linkitys

Voit linkittää tämän sivuston tai esimerkiksi tiettyjen koirien sivut suoraan kotisivuiltasi. Tutustu kuitenkin ensin sivustomme käyttöehtoihin

Virheet

Eri selaimet käsittelevät sivustojen koodausta hieman eri tavoin. Mikäli sivustomme ja tietokanta näkyy selaimellasi virheellisesti, suosittelemme päivittämään selaimestasi uusimman version tai käyttämään toista selainta. Tämä sivusto nojaa vahvasti JavaScriptiin joten selaimesi tulee tukea sitä. Mikäli kohtaat sivustollamme virheitä, otathan yhteyttä ja ilmoitat seuraavat tiedot: nimesi, selaimesi tyyppi ja versio, koiran nimi jonka sivulla virhe ilmenee ja lyhyt kuvaus virheestä. Palaamme asiaan mahdollisimman pian.